Consells per viatjar amb seguretat.

El període nadalenc és tradicionalment una de les èpoques de l’any en què més accidents mortals es produeixen a les carretera espanyoles. Es calcula que prop de 16 milions d’espanyols es desplacin per gaudir d’aquesta època tan familiar. Coincideixen en aquests dies festivitats familiars i reunions d’amics, que propicien el consum d’alcohol, i generalment unes condicions meteorològiques adverses que fan summament perillosa la conducció.

Per tot això, i per poder prevenir indesitjables accident de trànsit, bé val la pena seguir els consells del “Decàleg de la Seguretat Vial” de CEA:

Consells per a les persones 

Procureu dormir bé la nit anterior al viatge.

El dia del viatge no es aixecar-se amb l’hora justa, i realitzi un esmorzar assossegat.

Utilitzeu roba còmoda i folgada per conduir.

Dispositius de retenció infantils preferible viatjar durant el dia, sobretot si es tenen problemes de vista o som proclius a quedar-nos adormits.

Si es viatja amb nens cal buscar les hores de menor radiació solar – matí o capvespre -, i fer parades periòdiques. Això tranquil·litza els petits.

Si viatja amb nens, utilitzeu sempre dispositius de retenció infantil segons les necessitats, per pes i grandària, del petit, i assegureu-vos que disposen de la deguda homologació.

De la mateixa manera, disposi de dispositius especials quan viatge amb animals.

Cal anar amb compte amb l’aire condicionat, ja que resseca l’ambient i provoca forts canvis de temperatura quan vam sortir del cotxe. És convenient obrir les finestretes de tant en tant, per tal d’humitejar l’habitacle.

Per als trajectes llargs, és convenient ingerir una alimentació lleugera. Els aliments han de ser rics en proteïnes i vitamines, evitant els menjars greixos, amb excés de calories o les flatulentes.

No consumeixi alcohol si ha de conduir, ja que disminueix els reflexos, crea una sensació d’eufòria i una falsa seguretat, fins i tot en els seus nivells més baixos.

Si és al·lèrgic, i està prenent antihistamínics, consulti al seu metge abans de viatjar, ja que aquests fàrmacs poden produir somnolència.

No realitzi una conducció continuada durant molt de temps. El recomanable és que descansi cada dues hores o 200 quilòmetres, com a molt.

No es fixi una hora d’arribada al seu destí, ja que amb això només aconseguirà posar-se més nerviós i realitzar una conducció imprudent. Al més mínim símptoma de cansament, pari durant almenys 15 minuts, prengui aire, o descansi el temps necessari.

Disposi d’ulleres de correcció de recanvi.

Abans del viatge 

Porteu originals, o còpies compulsades, del permís de circulació, la fitxa de la inspecció tècnica de vehicles i el rebut en vigor de la seva assegurança.

Si viatja per un país fora de la Unió Europea, cal portar la Carta Verda. A més, necessita disposar del Permís Internacional de Conduir. Pot obtenir-lo en les direccions de Trànsit o en CEA.

Elements de entretenimientoPrograme el viatge amb antelació, evitant, en la mesura del possible, els dies de més afluència de trànsit. Pot informar-se del trànsit al telèfon gratuït de la DGT 900 123 505 ia les pàgines web de CEA o seguretat viària en què, a més de consultar l’estat de les carreteres, podrà conèixer la predicció meteorològica. Si es troba en un embús, no desesperi i no toqueu el clàxon.

Porteu un duplicat del joc de claus del vehicle. Li estalviarà disgustos.

Estudiï el trajecte amb antelació a través d’un mapa o guia de viatge. Conegui bé el camí, rutes alternatives, on menjar, on repostar i fins i tot on dormir. Podeu obtenir informació sobre la ubicació de les gasolineres espanyoles amb preus més baixos.

Incorpori entre la seva documentació el llistat de tallers oficials de la marca del seu vehicle, i comprovi la ubicació dels que estan més propers al seu trajecte. En cas d’avaria, tindrà clar on li poden solucionar el problema.

Porteu a mà els objectes personals que pogués necessitar durant el viatge, així com els que foren necessaris per a la resta dels ocupants, com a beguda, jocs per als nens o elements d’entreteniment per als més petits.

És convenient que tingui el telèfon de la seva companyia d’assistència en viatge a mà, perquè en cas d’incidència, disposi d’un recurs que li eviti sobresalts.

 

Desde La Germandat us desitgem que gaudiu dels desplaçaments amb seguretat!

 


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s